Poročni šopek in poročno cvetje

Poročni šopek je najpomembnejši dodatek vsake poroke in najpomembnejši šopek v življenju neveste. Skozi barve in stil izraža njeno ženstvenost in kot nevesta bo tudi šopek v središču pozornosti. Poročni dan je čas za veselje, zato izberite cvetje, ki vas razveseljuje.

Okrogel šopek (klasičen bidermajer) je trdno povezan in sestavljen iz majhnih cvetov. Ponavadi so to vrtnice različnih sort. Takšen šopek je univerzalen, kar pomeni, da je primeren za vse oblike obrazov in postav.Zapravi bidermajer lahko uporabimo tudi katerokoli drugo cvetje.

Odprt šopek ni bogat in gost, a je toliko bolj eleganten. Lahko je narejen iz ene same cvetlice, na primer kale ali žametne vrtnice, ovite s trakovi. Prilega se vitkim višjim ženskam.

Sveženj cvetlic v šopku se nosi naslonjen na roko. Zelo lep je šop kal ali vrtnic ali kakih drugih cvetlic z dolgimi peclji. Dolžino in količino rož v svežnju je treba seveda prilagoditi nevestini postavi in obleki.

Po končanem slavju nevesta podari šopek izbrani prijateljici ali pa ga vrže med neporočena dekleta, to naj bi ji prineslo srečo v zakonu in dekle ,ki je šopek ujelo naj bi postala naslednja nevesta. Če pa želi nevesta šopek obdržati za spomin in hkrati ostati zvesta tradiciji, ji lahko naredimo še nadomestni šopek namenjen samo metanju.

 

  • Poročni šopek in nadomestni šopek
  • Poročne dekoracije na mizah v gostiščih
  • Naprsne šopke
  • Poročne dekoracije v cerkvah
  • Cvetove za metanje (namesto riža)
  • Drobne cvetlice za v lase

Facebook

Powered by Facebook Likebox Slider for WordPress